Palvelut - Satasuunnittelu

Go to content

Main menu:

 


Luotettavaa ja asiallista palvelua sekä laadukkaita ja kustannustehokkaita ratkaisuja rakentamiseen!

Palvelumme

  • Rakennuslupakuvat

  • Rakenne- ja arkkitehtisuunnittelu

  • Energiatodistukset ja -selvitykset

  • Vastaava työnjohto, valvonta

  • Kuntotarkastukset

  • Rakennuttaminen

  • Koulutuspalvelut


Kysy lisää!

Puh. 044 558 8128
satatek(at)satasuunnittelu.fi


Usein esitettyjä kysymyksiä

Kysymys:
Tarvitsemme rakennuslupaa varten piirustukset. Olemme jo hahmotelleet paperille talon pohjaratkaisun, joten oikeastaan puhtaaksipiirtäminen riittää. Paljonko lupakuvat maksavat?

Vastaus:
Pelkkien lupakuvien (arkkitehtikuvien) kuten asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkauskuvien puhtaaksipiirtämisestä emme muutamaa satasta enempää veloita. Mutta luvanhakijan kannattaa muistaa, että nämä ns. lupakuvat ovat vain pieni osa esimerkiksi omakotitalon suunnittelua. Rakennuslupahakemukseen liitettävien piirustusten lisäksi tarvitaan varsinainen rakennesuunnittelu ja niihin liittyvät rakenne- ja työpiirustukset laskelmineen. Puhumattakaan esimerkiksi energiatodistuksesta, joka meillä sisältyy veloituksetta uudisrakennuksen suunnittelupakettiin.


Kysymys:
Mitä muuta tarvitsemme rakennuslupaa varten?

Vastaus:
Rakennusluvan yhteydessä haetaan muun muassa pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan nimeäminen. Pienrakentamisessa käytännöllisintä on, että pääsuunnittelija ja vastaava mestari ovat yksi ja sama henkilö. Suosittelemme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ottamaan yhteyttä rakennusalan osaajaan. Siinä säästää niin aikaa, rahaa kuin hermoja. Satasuunnittelu tarjoaa osaamistaan jo hankkeen alkumetreiltä lähtien.


Kysymys:
Miten saan rakennushankkeen budjetin pysymään aisoissa?

Vastaus:
Hyvä suunnittelu, realistinen aikataulu, hyvä ja asiansa osaava rakennusporukka ja tarvikkeiden kilpailuttaminen ovat tärkeimpiä asioita. Sanonta "pienistä puroista kasvaa suuri virta" kuvaa hyvin kustannusten syntyä. Ei kannata unohtaa, että hyvä suunnittelu säästää helposti huomattavia summia rahaa. Myös kokenut vastaava mestari auttaa säästämään kustannuksissa.

 
Back to content | Back to main menu